Email:osttour@osttour.sk Telefon:+421 415 626 320 Mobil:+421 903 822 122
Email: osttour@osttour.sk
Telefon: +421 415 626 320
Mobil: +421 903 822 122

Island

Destinácia: Island
Kód zájazdu: 1121810
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Zažite neopakovateľnú atmosféru nádherného ostrova v Atlantickom oceáne s prvkami severskej klímy, ktorý je jedinečným skvostom Európy. Krajina plná hučiacich vodopádov, čiernej lávy, spiacich sopiek, rozľahlých ľadovcov a pokrytá zeleným machom v ktorej prežijete neopakovateľné zážitky.


Program:

1.Deň ODLET Z VIEDNE

- odlet do Reykjaviku, ubytovanie.


2.deň POLOOSTROV REYKJANES

Výlet na poloostrov REYKJANES, ktorý je zapísaný aj do svetového dedičstva UNESCO a uvidíte nádherné vulkanické fumaroly a solfatary pri meste Krysuvik, stroskotané lode pri rybárskom mestečku Grindavik, následne pocítite silu prírody pri vriacom prameni GUNNUHVER, kde si spravíme aj krátku prechádzku po pobreží s nádhernými výhľadmi na maják a útesy, následne sa presunieme k vystupujúcej trhline medzi dvomi zemskými doskami a na záver dňa presun na oddych do najnavštevovanejšieho miesta Islandu - termálnych kúpeľov BLUE LAGOON spojené s nezabudnuteľným kúpaním sa v termálnej vode bohatej na minerály. Ubytovanie Reykjavik.


3.deň SEVERNÁ OBLASŤ ISLANDU

Výlet do severnej časti Islandu a do oblasti BORGARFJORDURU, kde nebude chýbať zastávka pri najväčších horúcich prameňoch na Islande – DEILDARTUNGUHVER, taktiež pri kúzelných vodopádoch HRAUNFOSSAR, kde priamo z pod mohutného lávového poľa záhadne vyteká ľadovcová rieka HVÍTA a vytvára tieto úžasné vodopády spojené s vodopádom BARNAFOSS. Popoludní pôjdeme na nezabudnuteľnú jazdu po druhom najväčšom ľadovci na Islande – Langjökul, kde prejdeme po jeho bielych svahoch a vstúpime do jeho umelých ľadových tunelov, ktoré vedú k až k modrému srdcu ľadovca. Ubytovanie okolie Borgarness.


4.deň ISLANDSKÝ “GOLDEN CIRCLE““

Dnes sa vydáme po najnavštevovanejšej trase Islandu “Golden circle – zlatého okruhu“, ktorý nás povedie do Národného parku THINGVELLIR zapísaného do svetového dedičstva UNESCO a kde bol v roku 930 založený prvý demokratický parlament sveta, ďalej uvidíte asi najkrajší vodopád Islandu - GULLFOSS, slávny GEYSIR, ktorý dal meno všetkým gejzírom, jeho mladšíeho brata STROKKUR a neskôr navštívime aj sopečný kráter Kerid, ktorý je zaplavený malým jazierkom na ktorom mala v roku 2011 koncert aj známa Islandská speváčka Bjork. Ubytovanie okolie Selfoss.


5.deň JUŽNÉ POBREŽIE – VODOPÁDY, KÚPANIE V PRAMENI A ĽADOVEC

Tentokrát zamierime na južné pobrežie Islandu až na dohľad svetoznámej sopky HEKLA a pozrieme sa na dva fantastické vodopády SELJALANDSFOSS, poza ktorý sa budete môcť aj prejsť a SKOGAFOSS. Okúpeme sa v horúcich prameňoch priamo pod známou sopkou Eyjafjallajokull, ktorá vybuchla v r. 2010, pokračujeme k najjužnejšiemu mysu Islandu DYRHOLAEY obklopenom nádhernými čiernymi plážami a skalnými útesmi odkiaľ je úchvatný pohľad na Atlantik. Po ceste späť sa zastavíme pri ľadovci – SOLHEIMAJOKULI, ktorého budeme mať možnosť sa aj dotknúť. Ubytovanie Reykjavik.


6.deň SLÁVNA MODRÁ LAGÚNA A ODLET

V dopoludňajších hodinách prehliadka hlavného mesta ISLANDU – REYKJAVIKU, ktorého panoráme dominuje HALLGRIMOV KOSTOL, osobné voľno na nákupy, následne presun na letisko a odlet z Islandu do Viedne.

CENA ZAHŔŇA:
medzinárodnú letenku priamym letom z Viedne do Reykjaviku a späť vrátane leteckých, bezpečnostných a palivových poplatkov, 5x ubytovanie v dvojlôžkových izbách s raňajkami v 3* hoteloch, slovenský sprievodca počas celého zájazdu, poistenie insolventnosti, výlet na super jeep do srdca ľadovca Langjokull 

PRÍPLATKY:
jednolôžková izba – 490€, poistenie UNION – od 2,00€/osoba/deň, výlet loďou za veľrybami z Reykjaviku – 60€/osoba, vstup do kúpeľov Blue lagoon – od 70€/osoba, jazda na koňoch - 90€, výlet na západné pobrežie - 50€, batožina prepravovaná v batožinovom priestore lietadla

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,31 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,95 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »