Email:osttour@osttour.sk Telefon:+421 415 626 320 Mobil:+421 903 822 122
Email: osttour@osttour.sk
Telefon: +421 415 626 320
Mobil: +421 903 822 122

Moskva - 5 dní v hlavnom meste Ruska

Destinácia: Rusko, Moskovská oblasť, Moskva
Kód zájazdu: 1208702
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Popis
Zoznámte sa so svetovou metropolou a vyberte sa spolu s nami na návštevu krásavice Moskvy. Počas 5 dní navštívite Kremeľ, známe Červené námestie, lavru zapísanu v zozname UNESCO, pozriete si podzemné paláce Moskvy a mnoho iného. Moskva čaká iba na vás!

Pre vstup do Ruska je potrebný PCR test s negatívnym výsledkom nie starší ako 72 hodín. Platí to pre všetkých cestujúcich do Ruskej federácie aj zaočkovaní aj nezaočkovaní. Pri návrate na Slovensko je tiež potrebný PCR test, aby vás pustili na palubu lietadla. 

Program
1. deň

Prílet do Moskvy vo večerných hodinách
Transfer do hotela 3* a ubytovanie
Voľný čas

2. deň
Raňajky v hoteli
O 10:00 stretnutie so sprievodcom na recepcii hotela 
Autobusová Exkurzia po Moskve 
(3 hodiny) – uvidíte napr. Tverskú ulicu, Parlament, bývalu centrálu KGB, Liubjanske námestie, Chrám Krista Spasiteľa, Biely dom, Vorobjove hory (panoráma mesta), MGU (Moskovká štátna univerzita), Park Víťazstva/Pamätník zasvätený druhej svetovej vojne atď. Prehliadka zahŕňa zastávky pri jednotlivých pamiatkach, čas na fotenie. Nezahŕňa vstupy do pamiatok.
Od mája do septembra bude autobusová exkurzia na 2 hodiny a potom bude nasledovať plavba loďou po rieke Moskva (1 hodina). Počas plavby uvidíte najvýznamejšie pamiatky Moskvy a zoznámite sa bližšie s mestom z úplne inej perspektívy.
Exkurzia na vyhliadku vo veži „Federácie“ v Moscow city – spolu sa vyberieme na návštevu výhliadky vo veži Federácie (374 metrov vysoká veža je najvyššou vežou v Európe), ktorá sa nachádza na 89 poschodí, najväčšieho biznis centra v Európe. Na vyhliadku vo výške viac ako 200 metrov nás vyvezie výťah, ktorý ide rýchlosťou 8 metrov za sekundu. Dozviete sa informácie o jedinečnej architektúre Moscow city. Z vyhliadky uvidíte Expocentrum, Vežu Evolúcia, Vežu Impéria , Sklenené Afimall city a mnoho iných pamiatok. Na poschodí máte možnosť navštíviť aj 360 stupňový Panorama bar, tak prečo si nevychutnať drink vo výšinách? Zároveň Vás čaká darček v podobe profesionálnej fotografie na pamiatku, zmrzlina na osvieženie a výroba čokolády, ktorá je priam v nebesiach a chutí rovnako dobre.

3. deň
Raňajky v hoteli
O 09:00 stretnutie so sprievodcom na recepcii
10:00 Exkurzia do Mauzóleum Vladimira Iľjiča Lenina – miesto odpočinku známeho revolucionára. Vraj po Leninovej smrti 21.01.1924 sovietska vláda obdržala niekoľko tisícok telegramov, v ktorých ľudia žiadali, aby Leninove ostatky boli uchované pre ďalšie generácie. O deň neskôr, bol významný ruský patológ a anatóm poverený zabalzamovaním Leninovho tela tak, aby do pohrebu ostalo nedotknuté.  Alexej Ščusev  bol poverený do troch dní navrhnúť a postaviť hrobku, v ktorej sa budú môcť občania rozlúčiť s Leninom. Odhaduje sa, že ročne mauzóleum navštívi 2,5 milióna ľudí.
Exkurzia po srdci Moskvy – pešia exkurzia po historickom centre mesta. Návšteva Kremľa a katedrály. Zvonica Ivana Veľkého, cár-zvon, cár-delo. Námestie katedrál – Uspenkaja katedrála, Blagoveščenskaja katedrála, Alexandrovská katedrála.
Návšteva parku Zarjadi
Voľný čas.

4. deň
Raňajky v hoteli
O 09:00 stretnutie so sprievodcom na recepcii
Exkurzia po podzemných palácoch Moskvy – Ide o jedinečnú prehliadku moskovským metrom a jeho skvostami. Vypočujete si históriu moskovského metra a pozrite si jeho najkrajšie stanice ako napríklad Námestie revolúcie, Kyjevskaja, Komsomolskaja, Novoslabodskaja či Bieloruská a mnoho iných.
Exkurzia do Caricyno a obed – Caricyno sa rozprestiera na 100 hektároch a na jeho teritóriu nájdete palác a park. Celý objekt dala vybudovať Katarína Veľká ako cársku rezidenciu.Údajne vybrala dané miesto pre krásu okolitej prírody. Jeho výstavba trvala  vyše 20 rokov a je postavený  v tzv. ruskej gotike resp. pseudo gotike. Je to najväčší palácový komplex v Európe postavený v danom štýle v 18. storočí.
Tradičný ruský obed
Po obede sa prevezieme na lanovke ponad rieku Moskva odkiaľ sa otvára nová perspektíva na mesto. Lanovka je dlhá 720 metrov a má 3 stanice. Spojila dva brehy rieky Moskva.
Voľný čas alebo Fakultatívna exkurzia do centra Kozmonautiky a letectva na VDNCH – počas tejto exkurzie sa zonámite s pavilónom, ktorý sa stal kľúčovým symbolom na VDNCH. Navštívite 60 metrovú kupolu, kde zistíte ako sa postupne menila expozícia tohto slávneho leteckého hangáru. Najprv pôjdete do časti „KB 1 – kosmický bulvár“, kde sa oboznámite s históriou ruskej kozmonautiky. Následne pôjdete do „KB 2- oddelenie konštruktérov“, v tejto časti budete môcť vidieť historické prvé rakety cez súčasné až po expedície planované v ďalekej budúcnosti na neznáme planéty.  Nakoniec vás čaká „KB 3- kozmodrom budúcnosti“, kde sa dozviete prečo od r. 1957 všetci poznajú slovo „Sputnik“ a tiež uvidíte aparát, ktorý ako prvý odfotil odvrátenú stranu mesiaca. Taktiež si budete môcť vyskúšať komplex „Mir“, ktorého maketa reálnej veľkosti  sa nachádza práve tu.

5. deň
Raňajky v hoteli
Voľný čas
Poobede transfer na letisko

*zájazd sa uskutoční pri obsadení 8 osobami (maximálny počet osôb je 22)

Ubytovanie
* Ubytovanie bude poskytnuté v nasledujúcich hoteloch, alebo v iných hoteloch rovnakej kategórie
Gamma-Delta 3* Izmailovo
Mega komplex Izmailovo je najväčší v Európe a je zaradený do zoznamu najväčších na svete. Vyznačuje sa veľkolepou organizáciou prijímajúcich hostí, založenou na najlepších moskovských tradíciách pohostinnosti a najnovších technológiách hotelového podnikania.

Cena zahŕňa
Ubytovanie v hoteli Gamma-Delta 3* Izmailovo
Raňajky v hoteli
Transfer z letiska a na letisko v Moskve
Transfery v rámci exkurzií
Všetky exkurzie a vstupy do jednotlivých objektov uvedených v programe + obed
Sprievodca v slovenčine/čestine

Cena nezahŕňa
klasické víza – 65€/osoba
Fakultatívna exkurzia – centra Kozmonautiky a letectva na VDNCH– 30€ osoba
Cestovné poistenie – 2,50€/deň/osoba alebo cestovné poistenie Pandemic – 4€/deň/osoba
Letenky od 200€/ osoba/ spiatočná letenka
Lístky na balet alebo operu- zabezpečíme na požiadanie ( celoročne okrem júl a august)
PCR test v RF 40€

Moskva

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,32 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,90 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »