Email:osttour@osttour.sk Telefon:+421 415 626 320 Mobil:+421 903 822 122
Email: osttour@osttour.sk
Telefon: +421 415 626 320
Mobil: +421 903 822 122

Fatima – Santiago de Compostela

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1212198
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Pútnické zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Program zájazdu:

1.deň: odlet z Budapešti o 17.30 hod. s príletom do Lisabonu o 20.25 hod., po prílete transfer do hotela vo Fatime, večera a nocľah vo Fatime - jedného z najvýznamnejších pútnických miest v Európe.

2.deň: raňajky, sv. omša, program vo Fatime: Kaplnka zjavení s milostivou sochou Panny Márie, Bazilika s hrobmi blahoslaveného Františka a Hyacinty Marto a tiež sestry Lucie, nový kostol Najsvätejšej trojice, osobné modlitby. Popoludní slovenská krížová cesta a návšteva rodného domu troch vizionárov v Aljustreli. Po večeri medzinárodná modlitba ruženca a sviečková procesia, nocľah vo Fatime.

3.deň: po raňajkách kláštory Alcobaca a Batahla, Nazaré – rybárska dedina, možnosť kúpania v Atlantickom oceáne, po návrate do Fatimy individuálny duchovný program, po večeri medzinárodná modlitba ruženca a sviečková procesia. Nocľah vo Fatime.

4.deň:. po raňajkách odchod do Španielska, cestou zastávka v meste Braga – Bom Jesus do Monte, príchod do Santiaga de Compostela,  náboženský program v Santiago de Compostela. Od 12. storočia až do súčasnosti sem smerujú pútnici z Lisabonu, Santarém, Coimbry, Porta, Braga. Návšteva Baziliky, kde sa nachádza hrob sv. Jakuba apoštola. Je duchovným vyvrcholením putovania pre caminos - pútnikov, ktorí peši prichádzajú zo vzdialenosti minimálne 100 km do Santiaga. Osobné voľno. Večera a  ubytovanie v Santiago de Compostela.

5.deň: po raňajkách prehliadka krásneho historického centra mesta s mnohými starobylými chrámami a stredovekými uličkami. Odchod do  mesta Coimbra /sídlo najstaršej univerzity v zemi/, kaplnka v kláštore sestier karmelitánok, kde bývala sestra Lucia.  Pokračovanie do Fatimy, večera, medzinárodná modlitba ruženca pri Kaplnke zjavení a sviečková procesia,  nocľah vo Fatime.

6.deň:  sv. omša, po raňajkách presun do hlavného mesta Portugalska - návšteva okrajovej štvrte Belému - v minulosti významný prístav, odkiaľ do sveta vyplávali objavitelia a dobyvatelia,  Torre de Belém (veža - slúžila ako pevnosť i maják), návšteva kostola sv. Antona, transfer na letisko v Lisabone, o 21.05 hod. odlet do  Budapešti, po prílete o 01.40 hod. transfer autobusom na Slovensko.

Sprievodca zájazdu si vyhradzuje právo na zmenu programu! Min. počet účastníkov: 35

Cena zahŕňa: letenku Budapešť – Lisabon a späť, letiskový poplatok,  4 x ubytovanie s polpenziou vo Fatime, 1 x ubytovanie s polpenziou v Santiagu de Compostela, transfery autobusom v Portugalsku, poistenie insolventnosti.

Cena nezahŕňa: Komplexné cestovné poistenie UNION 17,50 Eur , alebo poistenie PANDEMIC 28 Eur , transfer do Budapešti cca 55 Eur, vstupy cca 30 Eur, príplatok za 1/1 izbu – 100 Eur na celý pobyt.

Cena nezahŕňa prípadné ceny testov pred nástupom na zájazd a po prílete do Portugalska, ak to bude potrebné/platí si klient individuálne/.

Krajiny

Zobraziť všetky »

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,31 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,95 TRY
Americký dolar  EUR 1,08 USD

Zobraziť všetky »