Email:osttour@osttour.sk Telefon:+421 415 626 320 Mobil:+421 903 822 122
Email: osttour@osttour.sk
Telefon: +421 415 626 320
Mobil: +421 903 822 122

Farby a chute Mexika

Destinácia: Mexiko
Kód zájazdu: 1300753
Cena od: 2 649 €
Príplatky od: 449 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

23.11.2024 12 dní First Minute 2 649 € +449 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Nový okruh, ktorý spája zaujímavosti v Mexico City spolu s poznaním krás stredného "naozajstného" Mexika a končí relaxáciou na krásnych plážach Playa del Carmen. Program voľne nadväzuje na obľúbený zájazd „To najlepšie z Yucatanu.


Program
1: PRAHA (VIEDEŇ) - MEXICO CITY
Odbavenie na letisku 2 hodiny pred odletom a odlet do Mexico City. Po prílete transfer do hotela, nocľah.

2: MEXICO CITY
Poldenná pešia prehliadka historického centra mesta. Navštívime Metropolitnú Katedrálu, kde mala svadbu Věra Čáslavská, námestie Zócalo, ktoré je tretím najväčším na svete. Taktiež uvidíte „Templo Mayor“ – zvyšky chrámu Aztékov, „Palacio Nacional“ – palác s freskami Diega Rivery (ak bude otvorený), prechádzka pešou zónou centrom mesta až k „Palacio Bellas Artes“ a parku Alameda. Popoludní voľný program, možnosť navštíviť fakultatívne Antropologické múzeum alebo zámku Chapultepec. Večer stojí za to vyjsť až na vrchol Tore Latinoamericana (prvý mrakodrap v CDMX) s panoramatickým výhľadom na 20 mil. metropolu, nocľah.

3: TEOTIHUACÁN – GUADALUPE - MEXICO CITY
Celodenný výlet do Teotihuacán, medzi rokmi 200 – 700 n. l. tu bolo vybudované centrum kultúry, vzdelania a obchodu a táto civilizácia mala nesmierny vplyv na celú Mesoameriku. Uvidíte Pyramídu Slnka a Mesiaca, Triedu mŕtvych či Chrám Quetzalcoatla. Pri spiatočnej ceste navštívime Chrám panny Guadeloupskej, popr. návšteva Tepeyacu, kopca so svätyňou, kde sa zrodil kult Panny Guadeloupskej, noc v Mexico City.

4: TAXCO
Ráno transfer z hotela do kúzelného mestečka Taxco, presláveného predovšetkým ťažbou striebra (70% striebra vraj pochádza z Taxco), ale tiež mnohými historickými pamiatkami. Pešia prehliadka historického centra, pri ktorej uvidíme aj kostol Santa Prisca. Mesto sa honosí titulom „Pueblo Magico“ a je považované za jedno najkrajších miest Mexika. Nad mestom je postavená socha Krista. Možnosť nákupu striebrotepeckých výrobkov. Nocľah v Taxco.

5: PUEBLA
Po raňajkách sa presunieme z Taxco do Puebla, hlavného mesta rovnomenného štátu. Puebla je štvrtým najväčším mestom v Mexiku a zohrávala významnú úlohu v jeho histórii. Mesto založené španielskymi conquistadormi v 16. storočí je tiež na zozname UNESCO vďaka mnohým architektonickým skvostom, ktoré tu môžete navštíviť, okrem iného "Rosárium" - údajne najkrajšia kaplnka s množstvom zlatej výzdoby. Puebla je preslávená svojou gastronómiou, môžete tu ochutnať napríklad "Mole", miestnu špecialitu - omáčku, ktorej hlavnými ingredienciami sú čili a čokoláda a servíruje sa s kuraťom a ryžou alebo Chiles en Nogada. Zážitkom bude aj návšteva neďalekej Choluly, kde sa nachádza najväčšia pyramída na svete. Ubytovanie, nocľah v centre mesta.

6: OAXACA
Ráno transfer z Puebly do Oaxaca. Mesto je preslávené historickými pamiatkami z koloniálnej doby a zároveň je považované za jedno z hlavných centier mexickej gastronómie. Centrum Oaxaca predstavuje unikátny a zachovalý príklad španielskej koloniálnej architektúry a spoločne s Monte Albán figuruje od roku 1987 na zozname kultúrneho dedičstva UNESCO. Mesto založili španielski conquistadori v roku 1529. Najkrajším kostolom je bezpochyby "Iglesia de Santo Domingo", odkiaľ je to po pešej zóne kúsok na "Zocalo" námestie a centrum mesta, kde môžete ochutnať čokoládu pripravenú podľa receptu pôvodných indiánskych obyvateľov alebo napríklad "tlayudu" a ďalšie gastronomické maškrty. Noc v meste.

7: MONTE ALBÁN - MITLA
Ráno návšteva Monte Albán, významného kráľovstva Zapotékov, centrum mesta bolo vybudované na kopci, ktorého vrchol bol umelo odstránený. Ďalej nasleduje presun do Mitla, ktorá bola centrom mixtéckej kultúry a centrum mesta bolo stavebne koncipované ako brána oddeľujúca svet živých od podsvetia. Po ceste do Mitla navštívime „Arbol Milenário“, strom starý takmer 1200 rokov. Ďalšia zastávka bude v Mezcalérii, kde sa zoznámite s výrobou typického destilátu Mezcala vyrábaného iba v štáte Oaxaca. Návšteva je spojená s ochutnávkou mezcalu. Nocľah v Oaxaca.

8: PLAYA DEL CARMEN
Ráno transfer na letisko a prelet z Oaxaca do Cancunu, transfer do hotela v Playa del Carmen a ubytovanie v hoteli s All Incluisve.

9: PLAYA DEL CARMEN
Voľný deň pri mori. Kúpanie a odpočinok. Možnosť falkultatívne navštíviť pyramídy Chichen Itzá alebo Tulum, prírodná rezervácia Xaret alebo Xel-Há.

10: PLAYA DEL CARMEN
Voľný deň pri mori. Kúpanie a odpočinok. Možnosť falkultatívne navštíviť pyramídy Chichen Itzá alebo Tulum, prírodná rezervácia Xaret alebo Xel-Há.

11: PLAYA DEL CARMEN - PRAHA (VIEDEŇ)
Transfer z hotela na letisko, odlet z Cancunu do Prahy (Viedne).

12: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)
Prílet do Prahy (Viedne).

Poznámka: minimálny počet účastníkov zájazdu - 14 osôb.

Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke.

*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu z Prahy s prestupom (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
miestny prelet
7 x nocľah v 3* hoteloch s raňajkami počas okruhu
3 x nocľah v hoteli 4* s All inclusive po okruhu
všetky transfery počas okruhu
všetky prehliadky a vstupy podľa programu
služby sprievodcu CK (min. 14 osôb)

Cena nezahrnuje:
letiskové a bezpečnostné taxy 449,- EUR
fakultatívne výlety nad rámec uvedeného programu a prepitné
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »