Email:osttour@osttour.sk Telefon:+421 415 626 320 Mobil:+421 903 822 122
Email: osttour@osttour.sk
Telefon: +421 415 626 320
Mobil: +421 903 822 122

Nepál - pestrý svet pod Everestom

Destinácia: Nepál
Kód zájazdu: 1300808
Cena od: 2 109 €
Príplatky od: 349 €
Poznávacie zájazdy
Safari

Výber termínu

27.10.2024 10 dní First Minute 2 109 € +349 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE)
Odlet z prahy do Káthmándú s prestupom.

2: PRÍLET DO KÁTHMÁNDÚ
Prílet do Káthmándú. Poobede prehliadka mesta a návšteva pagody Svajambhunáth, prezývanej "Opičí chrám", odkiaľ sa otvára nádherný výhľad na Káthmándské údolie. Ďalej návšteva paláca Živej bohyne Kumari Dévi, sochy hrozivého vtelenia boha Šivy Kala Bhairávy. Nocľah v Káthmándú.

3: KÁTHMÁNDÚ
Raňajky. Prehliadka unikátneho historického centra mesta Patan v okolí Palácového námestia. Pokračujeme exkurziou do historického Bhaktapuru s chrámom Nyatapola, Zlatou bránou, kráľovským palácom, námestíčkom hrnčiarov i majstrovských diel nevarského rezbárstva a desiatkami ďalších chrámov. Nocľah v Káthmándú.

4: KÁTHMÁNDÚ - POKHARA
Po raňajkách cesta do druhého najväčšieho mesta Nepálu, do Pokhary. Poobede plavba loďkou po jazere Phewa a následne malebná prechádzka okolo jazera. Jazero patrí k najnavštevovanejším a najmalebnejším v celom Nepále. Je obľúbené predovšetkým pre svoje pôvabné okolie a krásne sa na ňom odráža hora Machhapuchhre a ďalšie vrcholky pohoria Annapurna. Nocľah v Pokhare.

5: POKHARA
Raňajky. Celodenná prehliadka Pokhary. Navštívite Medzinárodné horské múzeum, v ktorom je časť expozície venovaná fenoménu Yeti. Ďalej malebné vodopády Davis Fall, jaskyňu Gupteshowr Mahadev alebo vystúpite k Pagod Mieru - budhisticej stúpe ležiacej v nadmorskej výške 1.113 m n m, odkiaľ sa rozprestiera nádherný výhľad do okolia na mesto či na vrcholky Annapurny. Nocľah v Pokhare.

6: POKHARA - CHITWAN
Raňajky. Odchod malebnou krajinou k národnému parku Chitwan. Po ceste zastávka u Gorkha palace postaveného v 16.storočí Rámom Šáh. Palác je postavený na vrchole kopca v nadmorskej výške asi 1000 metrov. Poobedňajší príchod do NP Chitwan, ubytovanie, večera a nocľah v Chitwan.

7: NP CHITWAN
Po raňajkách odchod na nezabudnuteľné safari. Jedinečným zážitkom môže byť jazda na slonovi v tropickej džungli, pozorovanie rôznych druhov zvierat, medveďou a krokodýlov či leopardov a tigrov. Najväčším lákadlom je tu tiger bengálsky a nosorožec indický. V parku žije viac než 700 druhov zvierat. Vydáte sa tiež do dediny, kde poznáte kultúru domorodého etnika Tharu. Večera a nocľah v Chitwan.

8: CHITWAN - KÁTHMÁNDÚ
Raňajky a včasný odchod do Káthmándú. Poobede prehliadka tajomného chrámu Pashupatinah zasväteného bohovi Šiva. Chrám patrí k jednému z najdôležitejších náboženských miest v Ázii pre uctievačov boha Šivu. Vykonávajú sa tu kremácie a posledné obrady hinduistov. Nasleduje návšteva stúpy Boudnanath - najväčšej guľatej stúpy v Nepále. Obe pamätihodnosti sú zapísané v zozname svetového kultúrneho dedictva UNESCO. Ubytovanie a nocľah v Káthmándú.

9: KÁTHMÁNDÚ - PRAHA (VIEDEŇ)
Raňajky a transfer na letisko, odlet s prestupom do Prahy (Viedne). Večerný prílet do Prahy (Viedne).

Poznámka: minimálny počet účastníkov zájazdu - 12 osôb.
Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke.
*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:

- leteckú dopravu Praha - Káthmándú - Praha (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
- 7 x nocľah s raňajkami v hoteloch 3*
- 2 x obed, 2 x večera v národnom parku Chitwan
- transfery a program podľa itineráru so vstupmi
- služby sprievodcu CK

Cena nezahrnuje:

- letiskové taxy 349,-EUR
- vízum do Nepálu 30,-USD + 1 fotografia
- fakultatívne výlety nad rámec programu
- bakšišné 35,-USD
- cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »