Email:osttour@osttour.sk Telefon:+421 415 626 320 Mobil:+421 903 822 122
Email: osttour@osttour.sk
Telefon: +421 415 626 320
Mobil: +421 903 822 122

Barcelona s pobytom pri mori

Destinácia: Španielsko, Katalánsko (Barcelona), Barcelona
Kód zájazdu: 1304535
Cena od: 1 500,88 €
Príplatky od: 70 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

27.07.2024 8 dní First Minute 1 500,88 € +70 € odlet: Viedeň letecká
16.08.2024 8 dní First Minute 1 500,88 € +70 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
8-dňový letecký zájazd

Perex:
Barcelona s jedinečnou architektúrou nesúcou neopakovateľný rukopis geniálnych architektov, je katalánskym klenotom, v ktorom je stále čo obdivovať. Či už je to monumentálna trieda Passeig de Gracia, Gaudího nekonvenčný záhradný komplex Parc Guell, neogotický chrám Sagrada Familia, známa promenáda La Rambla, gotická štvrť s čarovnými uličkami, obrovské akvárium, slávny štadión Nou Camp, alebo množstvo reštaurácií, kaviarní a obchodov ako aj lákavých pláží a promenád. 


Program:
1. deň:
Transfer na letisko do Viedne, odlet do Barcelony. Transfer z letiska do hotela na pobreží Costa Brava/Maresme, ubytovanie, informačné stretnutie s miestnym delegátom, voľný program, možnosť kúpania, večera.

2. deň:
Raňajky, odchod do Barcelony, prehliadka najvýznamnejších ukážok modernistickej architektúry mesta staviteľov, z ktorých najznámejší je geniálny katalánsky architekt Antoni Gaudí: Parc Gűell, záhradný komplex plný nekonvenčných stavieb, Palau de la Musica Catalana, Casa Amatller v neogotickom štýle od Gaudího súčasníka Josepa Puig i Cadafalcha, jedinečná architektúra štvrte Example a monumentálnej triedy Passeig de Gracia. Casa Batlló, rozprávkovo koncipovaný dom so strechou pripomínajúcou chrbát obrovského jaštera a stĺpy dole nohy slona či Casa Milá, prezývaná la Pedrera (kameňolom), návrat do hotela, večera.

3. deň:
Raňajky, pobytpri mori, individuálne voľno, možnosť fakultatívneho výletu, večera.

4. deň:
Raňajky, pobyt pri mori, individuálne voľno, možnosť fakultatívneho výletu, večera.

5. deň:
Raňajky, odchod do Barcelony. Individuálny program v Barcelone na návštevu múzeí a pamiatok – múzeum Pabla Picassa, Námorné múzeum, múzeum Katalánskeho umenia, galéria Joan Miró, nákupy, prechádzky. Gotické mesto so známou promenádou La Rambla, tržnica, Plaça Reial – Kráľovské námestie obkolesené palmami, Plaça Sant Jaume s radnicou a sídlom katalánskej vlády Palau de la Generalitat, Palau Gűell – jedna z prvých stavieb na objednávku Gaudího, gotická Katedrála sv. Eulálie a komplex budov Palác Reial Major – bývalej rezidencie barcelónskych grófov a neskôr kráľov Aragonskej koruny, bazilika Santa Maria del Mar. Návrat do hotela, večera.

6. deň:
Raňajky. Odchod na panoramatickú prehliadku Barcelony: najznámejšia Gaudího stavba – novogotický chrám Svätej rodiny Sagrada Família (prehliadka- faultatívne), ktorý sa stal symbolom Barcelony, štadióna Nou Camp (sídlo FC Barcelona) – fakultatívna návšteva s prednostným vstupom. Plaza Espanya s barcelonským secesným výstaviskom, vrch Montjuic, Olympijský štadión, starý prístav, Moll d´Espanya – nový prístavný komplex. Možnosť návštevy (fakultatívne so zabezpečeným prednostným vstupom) L’Aquari – barcelonského akvária, ktoré patrí medzi najväčšie v Európe - leží pri mori na malom polostrove medzi Torre Jaume a Barcelonetou a dá sa k nemu dostať moderným mostom pre peších Rambla de Mar, inšpirovanom morskými vlnami. Najväčšou atrakciou je 80 metrov dlhý podvodný tunel s pohyblivým chodníkom, z ktorého možno pozorovať 11 000 morských živočíchov v šiestich milónoch litrov vody. Ďalej sa tu nachádza 22 obrovských a nespočetné množstvo malých akvárií. Na záver si pozrieme večerné predstavenie pod holým nebom Barcelona Fuentes (Barcelonské fontány), ktoré je jedinečnou hrou hudby farebných svetiel a vody. Návrat do hotela v neskorých večerných hodinách.

7. deň:
Raňajky, obed, pobyt pri mori, individuálne voľno, večera.

8. deň:
Raňajky, uvoľnenie izieb, voľný program. Odchod na letisko, odlet do Viedne a transfer do Bratislavy.


Poznámka:
V rámci voľných dní je možné zabezpečiť fakultatívne výlety do horského kláštora Montserrat a Girony. 


Ubytovanie:
7 x v hoteli kat. 4*.

Stravovanie:
7 x polpenzia.


Doprava:
Letecká, autobusová počas výletov.


Celková cena zahŕňa:
Leteckúdopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. Transfer letisko – hotel – letisko. Miestnu dopravu počas výletov. 7 x ubytovanie s polpenziouv hoteli 4*. Sprievodca CK a delegát.   

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za vstup do Sagrady Familie a Parc Güell (vstupy je nutné objednať pri kúpe zájazdu). Ostatné vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.

Barcelona

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »