Email:osttour@osttour.sk Telefon:+421 415 626 320 Mobil:+421 903 822 122
Email: osttour@osttour.sk
Telefon: +421 415 626 320
Mobil: +421 903 822 122

Najlepšie z Kanady

Destinácia: Kanada
Kód zájazdu: 1309750
Cena od: 4 379 €
Príplatky od: 449 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

01.09.2024 18 dní First Minute 4 379 € +449 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE)
Odlet z Prahy (Viedne) do Toronta. Po prílete nasleduje transfer do hotela na trase. Ubytovanie, voľný program, nocľah.

2: NIAGARSKÉ VODOPÁDY
Prehliadka Niagarských vodopádov - prírodného divu, ktorý si prezrieme aj z vyhliadkovej veže Skylon Tower (fakultatívne). Na palube lode Maid of the Mist sa vydáme do tesnej blízkosti 55 m vysokej vodnej steny. Cestou do Toronta zastávka na ochutnávke vína. Nocľah v Toronte.

3: TORONTO
Prehliadka mesta vrátane návštevy štíhlej veže CN Tower a vyhliadkovej galérie s výhľadom na mesto a jazero Ontario. Táto 553 metrov vysoká veža bola donedávna najvyššou stavbou sveta.

4: TORONTO - OTTAWA
Presun do Ottawy. Cestu si spestríme plavbou v prekrásnej oblasti „tisícich ostrovov“. Po príchode do Ottawy orientačná prehliadka mesta. Ubytovanie, voľný program. Nocľah v Ottawe.

5: OTTAWA - QUEBEC CITY
Prehliadka hlavného mesta Kanady Ottawy a jeho najatraktívnejších miest ako Rideau Canal, budovy parlamentu Parliament Hill, Byward a množstva ďalších pamätihodností. Popoludní presun do Quebec City, ubytovanie, nocľah.

6: QUEBEC CITY
Prehliadka mesta, ktoré je právom považované za kolísku francúzskeho osídlenia a kolonizácie Kanady. Uvidíme budovu parlamentu, historickú štvrť Upper Town, Chateau Frontenac, a ďalšie pôvaby tohto okúzľujúceho mesta. V oblasti ostrova Orleans navštívime vodopády Montmorency. Popoludní individuálny program v meste. Ubytovanie, nocľah.

7: QUEBEC CITY - MONTREAL
Ráno cesta pozdĺž rieky Svätého Vavrinca do Montrealu, najväčšieho mesta francúzsky hovoriacej provincie Quebec. V Montreale podnikneme okružnú jazdu, pri ktorej si prezrieme moderné finančné centrum s mrakodrapmi, prístavnú oblasť, staré mesto, baziliku Notre Dame či Mount Royal - ktorému mesto vďačí za svoje meno. Nocľah v Montreal.

8: MONTREAL - CALGARY
Odlet do Calgary, transfer do hotela, ubytovanie, voľný program, nocľah.

9: CALGARY - BANFF
Doobeda prehliadka mesta. Potom presun do mestečka Banff s možnosťou výletu lanovkou na Sulfur Mt., kúpanie v termálnych prameňoch (oboje fakultatívne), prípadne využitie iných aktivít. Peší výlet s vyhliadkami nad údolím rieky Bow. Taktiež navštívime miesto, kde sa zrodil kanadský systém národných parkov. Nocľah v Banff.

10: NP YOHO
Návšteva Národného parku Yoho. V rezervácii navštívime Smaragdové jazierko, vodopády Takakkaw či špirálové tunely pod Priesmykom kopajúceho koňa. Popoludní návrat späť do Banff, nocľah.

11: NP BANFF - LAKE LOUISE
Putovanie Národným parkom Banff. Obzvlášť nezabudnuteľnou je vyhliadka na atramentovo modrú hladinu jazera Lake Peyto. Takisto navštívime prekrásne jazerá Louise a Moraine. Príchod do oblasti Saskatchewan River Crossing. Možnosť pešieho výletu k vyhliadke na rieku Saskatchewan, ubytovanie, nocľah.

12: NP JASPER - ATHABASKA
Dnes možnosť jazdy špeciálnym vozidlom na ľadovec Athabaska, jedno zo šiestich najväčších ramien oveľa väčšieho ľadovca Columbia Icefield (fakultatívne). Potom cesta Národným parkom Jasper pozdĺž rieky Athabaska a Sunwapta po prekrásnej vysokohorskej ceste so zastávkami pri vodopádoch. Príchod do mestečka Jasper, nocľah.

13: NP JASPER - MALIGNE LAKE
Návšteva jazera Pyramid Lake a jazera Maligne s možnosťou výpravnej plavby (fakultatívne). Popoludní sa vydáme lanovkou na vrchol hory Mt.Whistler s nádhernými výhľadmi na horské štíty Skalnatých hôr (fakultatívne). Večer voľný program, nocľah v meste.

14: ROCKIES - CLEARWATER
Návšteva rezervácie Mt.Robson s vyhliadkami na najvyššiu horu kanadských Skalnatých hôr (Rockies). Podnikneme nenáročný peší výlet k vodopádom Rearguard. Prechod do mestečka Clearwater, nocľah.

15: HOPE - VANCOUVER
Cestou do Vancouveru zastávka v mestečku Hope s artefaktmi z obdobia zlatej horúčky a kedysi tiež významného centra výnosného obchodu s kožušinami. Zalesnené oblasti povodia rieky Fraser poslúžili ako kulisa k natočeniu akčného trháku Rambo. Príchod do Vancouveru, voľný program. Nocľah v meste.

16: VANCOUVER
Prehliadka mesta, ktoré mnohé prieskumy hodnotia ako jedno z najkrajších na svete. Uvidíme štvrť Gastown s parnými hodinami, pitoresknú čínsku štvrť, elegantnú prístavnú časť či mestský park Stanley, ktorý rozhodne nezaprie svoj britský pôvod. Večer voľný program v meste. Nocľah vo Vancouveri.

17: ODLET DO PRAHY (VIEDNE)
Doobeda voľno v centre mesta. Popoludní transfer na letisko a odlet do Prahy (Viedne).

18: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)

Poznámka: minimálny počet účastníkov zájazdu - 25 osôb.
Trasa zájazdu je spoločná so zájazdom EXO 552 na východe a okruhom EXO 523 na západe Kanady.
*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
16 x ubytovanie kategórie 3*
dopravu klimatizovaným autobusom
vstupy do národných parkov
služby sprievodcu ESO travel (minimálne 25 osôb)
plavbu loďou v blízkosti Niagarských vodopádov
ochutnávku vína v oblasti Niagara Falls
vstup na vyhliadkovú vežu CN Tower v Toronte
plavbu v oblasti „Tisícich ostrovov“

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 449,- EUR
fakultatívne vstupy a výlety
stravovanie a prepitné
vstupnú autorizáciu do Kanady - eTA (možnosť o vízum požiadať prostredníctvom CK - poplatok 20,- EUR/osoba; potrebný scan biometrického pasu)
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »