Email:osttour@osttour.sk Telefon:+421 415 626 320 Mobil:+421 903 822 122
Email: osttour@osttour.sk
Telefon: +421 415 626 320
Mobil: +421 903 822 122

Taliansko: Amalfi, Positano, Capri, Sorrento, Neapol a Pompeje

Destinácia: Taliansko, Kampánia (Neapol)
Kód zájazdu: 1317875
Cena od: 768 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

01.05.2024 5 dní Last Minute 974 € +0 € odlet: Viedeň letecká
28.08.2024 5 dní First Minute 768 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis:
1.deň
Odlet z Viedne do Neapolu.
Prílet do Neapolu, spoločný transfer do hotela v Neapole.
Ubytovanie a pomalinky začneme so spoznávaním tohto nádherného mesta plného protikladov.
Nevynecháme vysvietenú Via S. Gregorio Armeno. Náš deň je ďalej venovaný historickému centru Neapola (mimochodom, najväčšie historické centrum v Európe; od r. 1995 zapísané v UNESCO). Užijeme si prechádzku po Via Tribunali a Spaccanapoli s množstvom úžasných sakrálnych stavieb a dych berúcich zákutí.
Dnes máme ešte v pláne „srdce“ Neapola. Srdcom Neapola (nadol po nákupnej ulici Via Toledo) je Piazza del Plebiscito s Basilica di San Francesco di Paola, s kráľovským palácom Palazzo Reale (oproti) a významnou opernou scénou Teatro San Carlo (vedľa kráľovského paláca); v tesnej blízkosti sa nachádza Galleria Umberta I. (miesto relaxu) a známa kaviareň Gambrinus, ktorú nemôžeme obísť (káva či drink je povinným rituálom každého návštevníka Neapola). Odtiaľ smerom nadol (k moru) sa dostanete na pobrežnú promenádu, tzv. Lungomare, k prístavom Beverello a Santa Lucia; okrem kaviarničiek a barov sú tam pevnosti Castel dell´Ovo (Vaječný hrad; najstarší hrad) a Castel Nuovo/Maschio Angioino (Nový hrad).
Po programe návrat do hotela a voľný program.


2.deň
Raňajky v hoteli, stretnutie so sprievodcom, odchod na výlet na Capri.
V ranných hodinách odchod loďou na ostrov rímskych cisárov Capri, perlu Tyrhénskeho mora, miesto, ktoré uchvátilo nielen rímskeho cisára, ale aj maliarov, skladateľov, politikov a ďalšie významné osobnosti. Dopoludňajšia prehliadka mesta Anacapri, rozkladajúceho sa na náhornej plošine pod najvyššou kaperskou horou Monte Solaro. Možnosť návštevy kostola Sv. Michala (€ 3) so známou majolikovou podlahou, slávnej vily S.Michele Axela Munteho San Michele (€ 8), obrazárne Casa Rosa (€ 3,50) so sochami cisára Tiberia nájdenými na dne modrej jaskyne, alebo výjazd lanovkou na Monte Solaro (€ 10), najvyššiu horu Capri s úchvatnými panoramatickými výhľadmi na dva zálivy / časovo aspoň 60min rezerva /.
Popoludní prehliadka hlavného mesta ostrova, prechádzka starobylou štvrťou - cez malebnú Piazzeta s hodinovou vežou, okolo slávneho hotela Quisisana až ku kláštoru S.Jakuba, odkiaľ vedie slávna zik-zak ulička Via Krupp a kde sa nachádzajú Augustove záhrady s nádhernými vyhliadkami na tri kamenné Faraglioni a Marina Picola (vstup do záhrad € 1). Na záver vrelo odporúčame hodinový výlet loďou okolo Capri (€ 16) s návštevou bielej a zelenej jaskyne. Svetoznáma modrá jaskyňa prístupná separátnymi autobusy, vstup (€ 12).
Po skončení okruhu návrat do hotela a voľný program.


3.deň
Raňajky v hoteli, stretnutie so sprievodcom, odchod na vlakovú stanicu a transfer do Sorrenta.
Sorrento je pobrežné mesto a letovisko ležiace neďaleko Neapola, na brehu Tyrhenského mora, na 50 m vysokej tufovej skale. Už v staroveku bolo obľúbeným kúpeľným mestom a mestom relaxu starých Rímanov (Surrentum). Jeho lávové terasy, doslova obklopené pomarančovníkmi a citrónovníkmi, jeho poloha pri mori, ikonické pláže a romantické pobrežie s výhľadom na Vezuv a ostrov Capri vás „dostanú“. Ak ste videli film „Nebožtíci přejí lásce“, práve Sorrento je miestom, ktoré tvorilo kulisy v scénách pri mori. Pohodová prechádzka po pobrežnej promenáde, po terasách nad morom či starým mestom plným barov a kaviarničiek je oku lahodiaca. Určite si doprajte tie najkrajšie pohľady a zábery z terasy mestského parku Villa Comunale, barokový chrám San Francesco s krížovou chodbou zo 14. st., či Dóm zo zvonicou pôvodne z 11. st. na Piazza Tasso (stred mesta), cez ktorú vedie hlavná trieda mesta Corso Italia.
Poobedňajší návrat do Neapola s možnosťou výletu do Pompejí (výlet do Pompejí je dobrovoľný). Vstup do Pompejí je spoplatnený sumou cca.22€/osoba.
Jedným z nezabudnuteľných skvostov južne položenej talianskej Kampánie sú starobylé Pompeje, ktoré ležia približne 20 kilometrov od centra tejto oblasti, mesta Neapol. Pompeje, kedysi starorímske provinčné mesto na križovatke obchodných ciest, bolo mestom veľkého rozmachu.
Ďalší rozvoj mesta Pompeje však zastavila erupcia sopky Vezuv v roku 79 nášho letopočtu. V súčasnosti sa v Pompejách nachádza archeologický areál. Mnohé dobre zachované časti mesta sú totiž odkryté spod vrstvy popola a zeminy a aj preto je tu možné zažiť autentickú atmosféru minulosti. Lokalita Pompeje je súčasťou zoznamu svetového dedičstva UNESCO od roku 1997.u.
NUTNÉ DOKLADY SO SEBOU (pas alebo OP, preukaz ZŤP). V archeologickom aeráli Pompeí sú povolené batohy do max. veľkosti 15x30cm.
Ukončenie programu, návrat do Neapolu a voľný večerný program.


4.deň
Raňajky v hoteli, stretnutie so sprievodcom, odchod na výlet Amalfitanské pobrežie - Amalfi a Positano. Transfer do Positana a Amalfi je trajektom. Počas plavby si užijete nezabudnuteľné výhľady.
Mesto Amalfi je bývale sídlo biskupov a jedna zo štyroch slávnych námorných republík. Práve tu vynašiel Flavio Gioia buzolu. Najznámejšou pamiatkou je chrám Sv. Ondreja - Duomo di S.Andrea / vstup € 3 /. Budete mať dostatok času nato, aby ste si užili vynikajúcu kávu a ochutnali niektorý zo skvelých dezertov. V meste Amalfi si užijeme cca.3 hodiny a premiestnine sa do rozprávkového Positana.
Mesto Positano je prekrásne mestečko ukryté medzi skaliskami a divokou prírodou, slávne positánskou módou a kultúrnymi akciami. V úzkych uličkách malé obchodíky s remeselnými výrobkami, ľanovými odevmi. Krásne výhľady na krištáľové more, to a ešte viac je Positano. Po 3 hodinách v Positane sa vrátime do Neapolu.
Po návrate do Neapolu vo večerných hodinách nasleduje už iba voľný program.


5.deň
Raňajky v hoteli, transfer na letisko, odlet z Neapolu.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »