Email:osttour@osttour.sk Telefon:+421 415 626 320 Mobil:+421 903 822 122
Email: osttour@osttour.sk
Telefon: +421 415 626 320
Mobil: +421 903 822 122

Veľká Británia: Jarný Londýn

Veľká Británia: Jarný Londýn Veľká Británia: Jarný Londýn Veľká Británia: Jarný Londýn Veľká Británia: Jarný Londýn Veľká Británia: Jarný Londýn Veľká Británia: Jarný Londýn Veľká Británia: Jarný Londýn Veľká Británia: Jarný Londýn Veľká Británia: Jarný Londýn
Destinácia: Veľká Británia, Anglicko, Londýn
Kód zájazdu: 1317876
Cena od: 746 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

21.09.2024 4 dni First Minute 746 € +0 € odlet: Bratislava letecká

Popis zájazdu

Program:
1. deň

Odlet do Londýna.
Po prílete do Londýna sa spolu so sprievodcom presuniete na ubytovanie, kde si odložíte batožinu a začnete so spoznávaním tohto krásneho mesta.
Spoznávanie začíname Greenwichom. 
Greenwich je mestská štvrť na východe Londýna a veľmi populárne miesto na návštevu, odpočinok a aj zábavu. Nájdete tu hneď niekoľko atrakcií pohromade, väčšinu turistov láka ale tá bezpochyby najznámejšia: nultý poludník - Prime Meridian of The World. Práve tu, na Greenwichskej hvezdárni bol nultý poludník definovaný a práve odtiaľ sa počíta svetový čas.
Nultý poludník
Cez areál Kráľovského observatória prechádza najznámejší poludník sveta so zemepisnou dĺžkou o hodnote 0 °. V slovenčine je známy pod pojmom Greenwichský poludník, v angličtine sa používa výraz Prime Meridian. V histórii si každá koloniálna veľmoc vytvárala svoj vlastný systém určovania zemepisnej šírky, ale rozvoj dopravy a obchodu donútil počas 19. storočia postupne prejsť práve na Greenwichský systém. Nultý poludník tak, ako ho poznáme dnes, bol ustanovený roku 1851.
Hneď vedľa Kráľovského observatória je na chodníku znázornený nultý poludník kovovými prúžkami a silným zeleným laserom osvetľujúcim nočnú oblohu. Stáť jednou nohou na východnej a jednou nohou na západnej pologuli je určite najobľúbenejšia aktivita na Greenwichi.
Tento pamätník nultého poludníka je voľne prístupný zadarmo, počítajte však s veľkými davmi ľudí takmer v akomkoľvek období.
Kráľovské observatórium a výhľad na Londýn
Kráľovské observatórium sa nachádza v Greenwichskom parku na jeho najvyššom bode a bolo prvou účelovo postavenou stavbou na vedecké účely vo Veľkej Británii. Hvezdáreň bola zriadená kráľom Karlom II. v roku 1675, rovnako ako tu sídliaci úrad kráľovského astronóma, ktorý riadil prácu observatória a podporoval navigáciu pre objaviteľské aj obchodné námorné výpravy.
Po Druhej svetovej vojne bola Royal Observatory z dôvodu zvýšeného svetelného znečistenia trvalo presťahovaná za Londýn.
Po programe nasleduje transfer a voľný večerný program.

2.deň
Po raňajkách sa presuniete do centra Londýna a uvidíte: 
výmenu stráží pred Buckinghamským palácom, v ktorom býva britská kráľovná. Pokračovať budete širokou ulicou The Mall až na Trafalgarské námestie, kde sa týči socha generála Nelsona.
Môžete využiť možnosť bezplatnej návštevy Národnej galérie alebo sa prejsť cez štvrť Whitehall, kde sa nachádza známa Downing street, ktorá je sídlom britských premiérov.
Odtiaľ sa dostanete až k hodinovej veži Big Ben.
Prejdete okolo parlamentu k Westminister Abbey, ktoré je miestom korunovácií. Večerné mesto si budete môcť pozrieť z Londýnskeho oka.
Po programe návrat do hotela do hotela a voľný program.

3.deň
Po raňajkách začnete prehliadku mesta a prezriete si:
London Tower, ktorý slúžil ako sídlo, väzenie a klenotnica. Hneď vedľa sa nachádza most Tower Bridge, ktorý sa v súčasnosti otvára len výnimočne, ak pláve nadrozmerná loď.
Nasledovať bude návšteva mestských častí Southwark a City, prejdete okolo Shakespearovho divadla Globe, dostanete sa k Millenium Bridge, mostu postavenému k roku 2000 a následne až ku katedrále St. Paul.
Po obedňajšej prestávke budete mať možnosť nákupov na Piccadally Cicuis
Oxford Street, prípadne možnosť návštevy najstaršieho múzea na svete, British museum, či možnosť návštevy Múzea Madamme Taussaud.
Po programe návrat do hotela do hotela a voľný program.

4.deň
Po raňajkách nasleduje check out a transfer na letisko.

Londýn

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »