Email:osttour@osttour.sk Telefon:+421 415 626 320 Mobil:+421 903 822 122
Email: osttour@osttour.sk
Telefon: +421 415 626 320
Mobil: +421 903 822 122

New York - Big Apple

Socha slobody Brooklyn Bridge Katedrála svätého Patrika v New Yorku Empire state building Tradičné taxíky v New Yorku Smer Wall street Pohľad na Central park a budovy New Yorku Central park v New Yorku New York dekorácie
Destinácia: USA, New York
Kód zájazdu: 1327887
Cena od: 2 799 €
Príplatky od: 30 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

21.08.2024 7 dní First Minute 2 799 € +30 € odlet: Viedeň letecká
14.11.2024 7 dní First Minute 2 814,88 € +30 € odlet: Viedeň letecká
05.12.2024 7 dní First Minute 2 814,88 € +30 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
New York – hlavé mesto sveta. „BIG APPLE“, ako ho nazývajú Newyorčania, skrýva jedinečné múzeá, mimoriadne príležitosti na nákupy a atmosféru, ktorá Vás pohltí. V jednotlivých štvrtiach mesta sa miešajú kultúry celého sveta. Ikonické mrakodrapy, Socha Slobody, a nikdy neutíchajúci nočný život. Šťavnaté jablko, do ktorého sa schuti zahryzneme!
7 - dňový letecký zájazd.


Program:
1. deň:
Z Viedne odletíme do New Yorku. Transfer do hotela. V závislosti od letových časov prehliadka.

2. deň:
Kolekcia naj mrakodrapov: Flatiron Building - žehlička, v mnohých publikáciách uvádzaná ako najvyššia budova svojej doby, no nebola dokonca nikdy ani najvyššou budovou NY. V čom teda spočíva jej unikátnosť? Empire State Building - v minulosti považovaná za ôsmy div sveta, z ktorej je vidieť Manhattan ako na dlani. Držala status najvyššej budovy sveta bezkonkurenčných 40 rokov. Rockefeller Center - zažite pravú zábavu v štýle Sex in the city v niektorom z barov okolo Rockefellerovho centra alebo Radio City. St. Patrick’s Cathedral a zelené pľúca mesta – Central Park, ktorý sa tiahne v dĺžke 4,1 kilometra, 51 blokov od 59. po 110. ulicu. Obklopuje ho hustý les, pričom nad korunami mohutných stromov sa čnejú vysokánske budovy. Jednou z nich je i Dakota, pred ktorou bol zavraždený John Lennon.

3. deň:
Socha Slobody na Liberty Island a historický ""vstup do Ameriky"" Ellis Island je jedinečným symbolom amerického sna, slobody a demokracie, ktorá majestátne stojí v newyorskom prístave. Pre milióny ľudí, ktorí prišli do Ameriky s nádejou na lepší život, je symbolom otvorenosti tejto krajiny. Pochodeň, ktorú drží newyorská dáma v ruke, bola prvou vecou, ktorú uvideli, keď sa blížili k brehom Ameriky. Fakultatívne výletná plavba na Ellis Island. Broadway – ulica pretínajúca štvrť Manhattan z juhu na sever, ktorá je známa veľkým počtom významných divadiel. Wall Street – centrum svetového finančníctva s najdôležitejšou budovou, Newyorskou burzou cenných papierov. Každý pracovný deň mení majiteľov akcií v hodnote cca 35 miliárd dolárov. Socha G. Washingtona na schodisku pred Federal Hall označuje miesto, kde prvý americký prezident zložil prísahu. Ground zero - dramatická pamiatka na obete 11. septembra. Battery Park – javisko pouličných jamajských hudobníkov, akrobatov, živých sôch, predavačov dáždnikov a „pravých“ rollexiek. Brooklyn Bridge – prvý a najslávnejší most New Yorku.

4. deň:
Návšteva vybraných štvrtí: China Town, Little Italy - záruka pravej talianskej kuchyne a kávy. SoHo – kedysi prázdne priemyselné ulice SoHo dnes lemujú galérie, lokály, kaviarne, reštaurácie a drahé butiky. Greenwich Village - dedina slávnych mien. (Počas silvestrovského termínu: keďže Nový rok treba aspoň raz v živote osláviť v New Yorku, vytrvalci sa môžu predrať davom až na Times Square a pozrieť si spúšťanie novoročnej gule.)

5. deň:
Návšteva galérií, múzeí alebo nákupy. Na rušnej Herald Square na Broadway je najväčší obchodný dom na svete Macy´s. Nájdete tu za dobrú cenu doslova a do písmena všetko – oblečenie, doplnky, kozmetiku, športový tovar, kožuchy, bytové doplnky, nábytok. V blízkosti Ground Zero, kde stáli newyorské dvojičky, máme otvorený ďalší nákupný raj – Century 21 so záplavou značkového oblečenia za diskontné, polovičné i štvrtinové ceny. Parfumy, kozmetika, doplnky, topánky, dámske, pánske i detské oblečenie, športové potreby. Ak zatúžite po bielizni Victoria´s Secret, Calvin Klein, džínsoch Levi´s, po dostupných origináloch od Manola Blahnika, môžete ich mať. Nákupy si vychutnáte aj v SoHo, na známych módnych adresách East Village a Lower East Side. Vuitton, Fendi, Prada a 5th avenue. Prípadne návšteva múzeí podľa Vášho výberu: Metropolitan Museum of Art - otvorené bolo v r. 1870, v súčasnosti sa radí medzi najväčšie múzeá na svete, Guggenheim Museum - sedem poschodovú kužeľovú budovu navrhol vynikajúci americký architekt Frank Lloyd Wright, Guggenheimove múzeum je zamerané na umelecké diela 19. a 20. storočia.

6. deň:
Check-out z hotela. Individuálny program. Transfer na letisko a odlet do Viedne.

7. deň:
Prílet do Viedne.



Ubytovanie:
4* hotel 

Stravovanie:
Raňajky.

Doprava:
Letecká.

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu z Viedne s prestupom vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA – letisko – BA, transfer letisko – hotel – letisko v New Yorku. 5 x ubytovanie s raňajkami v 4* hoteli. 5-dňovú prehliadku New Yorku so sprievodcom CK SATUR.  

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Vybavenie ESTA formulára. Miestnu dopravu v New Yorku (prevažne metrom a peši). Vstupy. Vratný depozit v hoteli, miestnu taxu a porterage. Povinné prepitné 20 EUR/osoba (vyzbiera sprievodca na mieste). Cestovné poistenie.  

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »