Email:osttour@osttour.sk Telefon:+421 415 626 320 Mobil:+421 903 822 122
Email: osttour@osttour.sk
Telefon: +421 415 626 320
Mobil: +421 903 822 122

Rajasthan, najpestrejšia India

Najkrajší chrám postavený z lásky Chittorgarh – fascinujúca najväčšia pevnosť Indie pod ochranou UNESCO /uploads/covery_2019/india_rajastan.jpg Sikh pri Taj Mahale Na indický vidiek Gurmánske hody Na brehoch Gangy Palác vetrov, Jaipur Jaisalmer - pieskovcová pevnosť z 12. storočia Jodhpur - odporúča Lonely Planet ako top destináciu sveta Čo všetko sa v tej Indii muselo diať? Zhýralé Khajuraho Luxusný hotel Clarks v Khajuraho Chrámy Khajuraho pod ochranou UNESCO Viera a potkany V potkaňom chráme. Trúfnete si vstúpiť? Toto treba zažiť Na ťavom trhu, Puškar Udaipur - palácový komplex nad Benátkami východu Krásny z diaľky aj z pár centimetrov Farebná India Farby Rajastanu
Destinácia: India
Kód zájazdu: 1333635
Cena od: 4 125 €
Príplatky od: 585 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

05.07.2024 18 dní First Minute 4 225 € +585 € odlet: Viedeň letecká
01.11.2024 18 dní First Minute 4 125 € +585 € odlet: Viedeň letecká
01.05.2025 18 dní First Minute 4 225 € +585 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Do najfarebnejšieho štátu Indie za neuveriteľnými zážitkami a pamiatkami UNESCO. Mughalské pevnosti ako vystrihnuté z orientálnych rozprávok. Veľká indická púšť, ťaví trh, chrám dvadsaťtisíc potkanov, romantický Udaipur a úžasná zhýralosť v drevorezbách Khajuraha. Skvelý zájazd pre náročných.

1. deň:
Odlet do Dillí.

2. deň:
Atmosféra DILLÍ Vás dostane. Kvalitná prehliadka starého Dillí – prvé dotyky s hinduizmom. V sikhskom chráme Vám porozprávame o histórii tohto náboženstva, ktoré mnohí pokladajú za agresívne, no dnes z jeho radov pochádza aj indický premiér. Uvidíme aj najväčšiu a najkrajšiu mešitu miliardovej Indie Jama Masjid zo 17. storočia. Korenia od výmyslu sveta, pestrofarebné šatky a neskutočná tlačenica. India Gate – symbol nového Dillí. Prvá indická večera. Máte chuť na kura Tandoori? Alebo Vám viac chutí Palak Paneer? Sprievodca Vás zasvätí do tajov indickej kuchyne. Qutab Minar (UNESCO) – najstaršia moslimská pamiatka Dillí so železným stĺpom, ktorý preslávil Däniken. Najvyšší tehlový minaret na svete a prvý vrchol našej cesty.

3. deň:
Odchod do štátu Rajastan. Máme čas porozprávať si o najväčšom štáte Indie. Príchod do mesta BIKANER s príjemnou atmosférou. Sme na dosah od pakistanských hraníc.

4. deň:
Viete, kto je Karni Mata. Prevtelenie Durgy? Po dnešku to budete už vedieť navždy. Chrám krýs, len tridsať kilometrov od Bikaneru, je totiž absolútny unikát a my ho uvidíme! Dvadsaťtisíc čiernych potkanov uctievaných pútnikmi z celej Indie. Neuveriteľný zážitok. Usmeje sa na nás šťastie a požehná nám biely potkan, ktorých je tu len pár? Ochutnáte z jedla, ktorého sa dotkol potkan? Toto by v Európskej únii neprešlo.

5. deň:
JAISALMER je pod ochranou UNESCO. Zlatý pieskovec, pevnosť z 12. storočia s džinistickými chrámami, nádherné sochy. Sme v srdci púšte Thar (Veľká indická púšť) a toto je skutočný Rajastan. A k Rajastanu patria ťavy.

6. deň:
Púštny deň na ceste zo Zlatého do Slnečného mesta.

7. deň:
JODHPUR: kvalitná prehliadka mesta, ktoré Lonely Planet zaradil medzi výnimočné destinácie našej planéty. Pevnosť Mehrangarh patrí k najväčším v Indii. Zvonica Ghanta Ghar vám zasa pripomenie Londýn.

8. deň:
Pevnosť Kumbhalgarh (UNESCO) sa hrdí tým, že tu nájdeme druhý najväčší múr po Veľkom čínskom múre. Fascinujúci džinistický chrám v Ranakpure.

9. deň:
UDAIPUR – Benátky východu, mesto jazier a história rajputov. Ohromný palácový komplex, ktorý stavali 400 rokov a krásne sa v ňom mieša architektúra mughalov a miestnych radžov.

10. deň:
CHITTORGARH – fascinujúca najväčšia pevnosť Indie (UNESCO). Rozprávanie o nekonečnej histórii Indie. Cítite tú silu stáročí?

11. deň:
PUSKHAR patrí k najvýznamnejším pútnickým mestám Indie. Aj nehinduista pochopí prečo. Je nádherný. V novembri sa tu koná najväčší ťaví trh na svete. A my sme tu!

12. deň:
Naša cesta pokračuje. Čaká nás JAIPUR – hlavné mesto štátu Rajastan.

13. deň:
Jaipur je iný ako všetky ostatné mestá so širokými ulicami a ružovými fasádami domov, ťavy križujú ulice a ženy nosia pestrofarebné sárí. Symbol mesta Palác vetrov, trhy látok a drahokamov. Výlet na krásnu pevnosť Amber, kde sa budeme cítiť ako maharadžovia.

14. deň:
FATEHPUR SIKRI – (UNESCO): nádherné mesto Akbara (najväčší panovník Indie pred britskou nadvládou). Mestu pár rokov po vystavaní došla pitná voda a ostalo perfektne zachované. Uvidíme aj hrobku veštca s tajomným mramorovým oknom vypracovaným z obrovskej mramorovej dosky.

15. deň:
TAJ MAHAL - mohli ste ho vidieť stokrát, no východ slnka si nenecháte ujsť. Nádherný z kilometra aj z 5 cm (polodrahokamy vsádzané do mramoru). Červená pevnosť mughalských panovníkov (UNESCO) a legenda o Shah Jahanovi.

16. deň:
Ráno v Orchhe a blížime sa ku KHAJURAHO.

17. deň:
KHAJURAHO a jeho erotické maľby. Neuveriteľná zhýralosť, kde každý obcuje s každým a zvieracie výjavy nie sú výnimkou. A všetko to chráni UNESCO. V 2. storočí tu stálo 85 chrámov, do dnešných dní sa zachovalo 20. No ich odvážne výjavy vyrazia dych aj ostrieľaným liberálom. Transfer na letisko a odlet domov.

18. deň:
Prílet do Európy.

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »