Email:osttour@osttour.sk Telefon:+421 415 626 320 Mobil:+421 903 822 122
Email: osttour@osttour.sk
Telefon: +421 415 626 320
Mobil: +421 903 822 122

Rím: Poklady večného mesta

Rím: Poklady večného mesta Rím: Poklady večného mesta Rím: Poklady večného mesta Rím: Poklady večného mesta Rím: Poklady večného mesta Rím: Poklady večného mesta Rím: Poklady večného mesta Rím: Poklady večného mesta Rím: Poklady večného mesta Rím: Poklady večného mesta Rím: Poklady večného mesta Rím: Poklady večného mesta Rím: Poklady večného mesta Rím: Poklady večného mesta
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1324068
Cena od: 633 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

18.05.2024 4 dni Last Minute 707 € +0 € odlet: Viedeň letecká
18.05.2024 4 dni Last Minute 708 € +0 € odlet: Budapešť letecká
18.05.2024 5 dní Last Minute 744 € +0 € odlet: Viedeň letecká
18.05.2024 5 dní Last Minute 774 € +0 € odlet: Budapešť letecká
18.05.2024 6 dní Last Minute 849 € +0 € odlet: Viedeň letecká
18.05.2024 6 dní Last Minute 892 € +0 € odlet: Budapešť letecká
22.06.2024 4 dni First Minute 633 € +0 € odlet: Viedeň letecká
22.06.2024 4 dni First Minute 647 € +0 € odlet: Budapešť letecká
22.06.2024 5 dní First Minute 715 € +0 € odlet: Viedeň letecká
22.06.2024 5 dní First Minute 738 € +0 € odlet: Budapešť letecká
22.06.2024 6 dní First Minute 804 € +0 € odlet: Viedeň letecká
22.06.2024 6 dní First Minute 827 € +0 € odlet: Budapešť letecká

Popis zájazdu

Popis:
1.deň

Odlet do Ríma 
Prílet do Ríma, transfer do hotela (bez delegáta), ubytovanie (bez delegáta). Voľný program.

2.deň
Raňajky v hoteli. Následne individuálny voľný program s možnosťou návštevy Baziliky sv.Petra spojený s omšou so začiatkom o 10:30 a následná možnosť za zúčastniť na modlitbe "Anjel Pána" na námestí sv. Petra, ktorú sa pápež modlí spolu s veriacimi (platí iba pre pobyty s termínom výletu v nedeľu).
Prehliadka Antický Rím, stretnutie so sprievodcom pred zastávkou metra Colloseo (začiatok prehliadky o 14:45). Na miesto stretnutia sa klienti dopravia individuálne metrom. 
So sprievodcom po stopách antických pamiatok v centre Ríma po trase: Circus Maximus - Palatín (zvonka, s prekrásnym výhľadom od Circo Massimo) - Forum Boarium - Ústa pravdy - Kapitol s vyhliadkou na Forum Romanum) - Piazza Venezia a Pamätník Viktora Emanuela II. - Cisárske fóra(externe) - Koloseum (externe)
Koloseum - Najznámejšia rímska pamiatka, ktorá bola postavená niekedy v prvom storočí nášho letopočtu, si pamätá dávne časy gladiátorských bitiek, súbojov divých zvierat i krutých popráv. Bola tichým svedkom početných mučeníckych smrtí, slúžila ako kresťanské pohrebisko i kameňolom. Magnetom pre oči cestovateľov je štyri poschodia vysoký exteriér elipsovitého tvaru, ktorý je vyrobený z travertínu. Štvrté poschodie bolo určené nižším triedam spoločnosti a ženám. Koloseum v Ríme patrí medzi svetové skvosty, ktoré lákajú milovníkov histórie i nadšencov kultúrnych a spoločenských podujatí, pretože koncert v ruinách starobylej stavby je nezabudnuteľným zážitkom.
Forum Romanum - Forum Romanum je jedna z najstarších častí Ríma, ktorá bola v minulosti strediskom náboženského i kultúrneho života, plného obchodov, bazilík, kostolov a podobne. Dnes je unikátnym komplexom ruín, ktorý predstavuje srdce starovekého Ríma. Komplex je prístupný pre každého zadarmo a predstavuje naozaj unikátny pohľad na verejné priestranstvo, ako si ho predstavovali pred 2 tisíckami rokov. Najdôležitejšími pamiatkami sú víťazný oblúk Septima Severa z roku 203, Titov oblúk z roku 81, či Maxentiova bazilika, ktorá slúžila ako predloha pre ranokresťanské chrámy.
Po prehliadke rozlúčenie v centre Ríma, individuálny program. (*prehliadka trvá cca.4-5 hodín)

3.deň
Raňajky v hoteli, následne stretnutie so sprievodcom na Španielskom námestí (pod palmami) o 09:30. Na miesto stretnutia sa klienti dopravia individuálne metrom. 
Prehliadka To najkrajšie z Ríma (Španielske schody – Fontána di Trevi – Panteón (externe) – Anjelský most - Anjelský hrad (externe) – Piazza Navona – Námestia sv. Petra – Bazilika sv.Petra (externe)):
Prechádzka historickým centrom Ríma so sprievodcom, ktorý Vám ukáže nielen známe námestia s preslávenými fontánami (Fontána di Trevi, Piazza Navona, či Španielske schody). Zastavíme sa i v Panteóne a prejdeme sa po malebnej Via dei Coronari. Prejdeme Anjelským mostom a na opačnom brehu rieky sa potešíme pohľadom na Anjelsky hrad (externe), či baziliku Sv. Petra (externe)
Španielske schody - Počet pamätihodností Ríma sa končí tesne pred nekonečnom, ale obrovskú príťažlivosť má aj samotné Staré mesto. Jednou z najvyhľadávanejších a najnavštevovanejších zón sú Španielske schody. Postaviť ich, spolu so sochou, chcel už francúzsky kráľ Ľudovít XIV v 17. storočí, no pre pápežský zákaz boli schody postavené až v roku 1723. Pápež Inocent VIII poveril architekta Francisca de Sanctis a ten vytvoril návrh. Schody majú 138 schodov, tri krídla a viacero iných predelov. Najkrajšie sú v máji, keď sú celé pokryté azalkami.
Fontána di Trevi - je najznámejšia fontána v Ríme, vybudovaná bola v rokoch 1732 až 1762. Nachádza sa na Piazza di Trevi, asi 250 metrov  na sever od Piazza Colonna a dotvára priečelie paláca Poli, ktorý akoby vyrastal zo skál. Fontána bola postavená na mieste niekdajšej renesančnej studne Trivio. Odtiaľ pochádza aj jej pomenovanie „di Trevi“, no niektorí hovoria, že názov je odvodený od „tre via“, čo znamená „tri cesty“, ktoré sa tu naozaj zbiehajú. Každý sa pri nej rád zastaví a vhodí do nej mincu, pretože podľa legendy kto hodí do fontány mincu, istotne sa do Ríma opäť vráti.
Panteón - Navštívte veľkolepý Pantheon, ktorý vám dá tú najlepšiu predstavu, ako kedysi vyzeral antický Rím. Jeden z najvýznamnejších a najzachovalejších antických chrámov na svete. Kruhová stavba má rovnakú výšku aj šírku 43,3m. Mohutná kupola (najvyššia v Ríme) je postavená zrejme ako prvá stavba z betónu vôbec. V dnešných dňoch sa tu v Pantheone nachádzajú pozostatky významných osobností, ktorými boli nepochybne Raffael, Vittorio Emanuel II, či Umberto I.
Prehliadka Vatikán:
Prechádzka po Námestí sv. Petra s bohatým výkladom o zaujímavostiach najmenšieho štátu sveta - Vatikánu.
Vatikán - Centrum kresťanského sveta púta pozornosť mnohých cestovateľov. Svoje nadanie tu zvečnili najvýznamnejší umelci všetkých čias a dodnes tu sídlia skvosty, ktoré reprezentujú nie len kresťanstvo. Pravý breh rieky Tiber, to je územie, na ktorom sa rozkladá tento malý štát s rozlohou 0,44 km2 a počtom obyvateľov 900. Vatikán je sídlom pápežov len od roku 1377, teda šesť storočí. Verejnosti sú prístupné Bazilika sv. Petra, Vatikánske múzeá a Vatikánske záhrady.
Námestie sv.Petra - Námestie sv. Petra alebo Piazza San Pietro je centrálnym vatikánskym námestím. Leží priamo pred Bazilikou svätého Petra a je dielom talianskeho architekta, sochára a maliara Gian Lorenza Berniniho. Barokové námestie tvoriace dominantný priestor mestského štátu je tvorený spojením dvoch menších námestí – elipsovitého Piazza Obliqua a menšieho lichobežníkového Piazza Retta. Obrovská, 240 metrov široká elipsa je ohraničená stĺporadím. Bernini sám prirovnával kolonádu k „náručiu cirkvi prijímajúcej všetkých veriacich, ktorí prichádzajú na toto miesto, aby upevnili svoju vieru“.
(*prehliadka trvá cca.4-5 hodín)
Po prehliadke nasleduje možnosť individuálnej návštevy Vatikánskych múzeí (v prípade záujmu Vám lístky Vám zabezpečíme. Rezervácia lístkov v ďalšom kroku rezervácie zájazdu):
Vatikánske múzeá - Vatikánske múzeá tvoria jednu z najobsiahlejších zbierok umenia na svete. Už len samotné budovy múzea – okázalo  zdobené paláce Vatikánu sú pamiatkami. Pravé bohatstvo sa však ukrýva vo vnútri – stáročia zbierok a jedinečných predmetov na jednom mieste. V múzeách nájdete najväčšiu zbierku klasických sôch na svete, či bohatú prehliadku etruského, egyptského či renesančného umenia. Samozrejme nesmieme zabudnúť na klenot v podobe Sixtínskej kaplnky, ktorej výzdoba nenechá chladným asi nikoho.
Sixtínska kaplnka - Pápežská kaplnka, ktorá je súčasťou Apoštolského paláca (oficiálnej rezidencie pápeža), je jedným z najnavštevovanejších miest vo Vatikáne. Práve tu sa konajú stretnutia konkláve, ktoré volí nových pápežov.
Interiér kaplnky zdobia početné fresky rôznych renesančných maliarov (napríklad Sandra Botticelliho). Vyvrcholením vašej návštevy sa však stane monumentálna maľba na stene oltára – Posledný súd od Michelangela. Freska spolu zachytáva viac ako 300 postáv a je považovaná za jedno z najdôležitejších umeleckých diel, ktoré kedy uzreli svetlo sveta. Strop Sixtínskej kaplnky namaľoval taktiež Michelangelo, najznámejším výjavom je Stvorenie Adama.
Poplatok za vstup do Sixtínskej kaplnky je zahrnutý vo vstupenke do Vatikánskeho múzea. Miesto je však pomerne rušné, počítajte preto s davmi turistov. Keďže ide o kaplnku, ktorá ešte i dnes slúži veriacim na modlitbu a ktorá má mimoriadne dôležité postavenie v kresťanskej hierarchii, pamätajte na úctivé správanie a vhodné oblečenie.
* Vstupy do vatikánskych múzeí budú zabezpečené na čas, ktorý je dostupný v čase rezervácie zájazdu. Čas vstupov môže byť aj v iný deň zájazdu.

4.deň
Pri pobyte na 4 dni:
Raňajky v hoteli. Check-out z hotela možný do 10:00.
Transfer na letisko, odlet z Ríma.
Pri pobyte na 5 a 6 dní:
Voľný program v Ríme.

5.deň

Pri pobyte na 5 dní:
Raňajky v hoteli. Check-out z hotela možný do 10:00.
Transfer na letisko, odlet z Ríma.
Pri pobyte na 6 dní:
Voľný program v Ríme.

6.deň
Pri pobyte na 6 dní:
Raňajky v hoteli. Check-out z hotela možný do 10:00.
Transfer na letisko, odlet z Ríma.

Krajiny

Zobraziť všetky »

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »