Email:osttour@osttour.sk Telefon:+421 415 626 320 Mobil:+421 903 822 122
Email: osttour@osttour.sk
Telefon: +421 415 626 320
Mobil: +421 903 822 122

Klenoty pod Pyrenejami

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1328995
Cena od: 1 299 €
Príplatky od: 190 €
Poznávacie zájazdy
Gastro

Výber termínu

17.08.2024 8 dní First Minute 1 299 € +190 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis:
Narbonne • Carcassonne • Toulouse • Lurdy • Bayonne • Biarritz • San Sebastian • Pamplona • Logrono • Zaragoza

1. deň:
odlet z Viedne, prílet do Barcelony, spoločný transfer z letiska, ubytovanie, večera.

2. deň:
raňajky, odchod do Francúzska, návšteva mesta Narbonne s veľkolepou gotickou katedrálou. Neďaleko mesta na nachádza opátstvo Sainte Marie de Fontfroide, založené v 11.storočí. Odchod do stredovekého mesta Carcassone s neporušeným opevnením a 54 obrannými vežami. Po prehliadke hradu Chateau Comtal odjazd na ubytovanie.

3. deň:
raňajky, prehliadka mesta Toulouse, ktoré je známe ako ,,ružové mesto“ pre ružový odtieň mestských budov, ružová bazilika Basilique Saint Sernin, renesančný palác Hotel d´Assézat, či Canal du Midi – technická pamiatka UNESCO. Odjazd do Lúrd – svetoznáme pútnické miesto s okúzľujúcimi pamiatkami a nádhernými výhľadmi na vrcholky Pyrenejí. Návšteva hradu a Jaskyne mariánskeho zjavenia, ubytovanie.

4. deň:
raňajky, návšteva Bayonne – sídlo výrobcov čokolády, návšteva čokoládového ateliéru a múzea šunky s možnosťou ochutnávky (katedrála St. Maria, väznica Chateau vieux de Bayonne). Odjazd do elegantného prímorského mesta Biarritz na pobreží Atlantického oceánu s krásnou plážou, podľa časových možností individuálne voľno, kúpanie. Prejazd do Španielska, ubytovanie.

5. deň:
raňajky, prehliadka San Sebastiana – prekrásne mesto na pobreží Atlantického oceánu so slávnou piesočnatou plážou La Concha, lemovanou pobrežnou promenádou s obchodmi, barmi a reštauráciami. Mestu dominuje impozantná neogotická katedrála del Buen Pastor, kostoly Santa Maria, San Vicente, mestská radnica. Odjazd do Pamplony – hlavné mesto kraja Navarra, preslávené festivalom Sant Fermin s každoročným behom býkov úzkymi uličkami historického centra. Prehliadka mesta (katedrála, kostol San Nicolás, pevnosť La Ciudadela, mestské hradby), ubytovanie.

6. deň:
raňajky, odjazd do Logroňa – metropola vinárskeho kraja La Rioja s úchvatnou gotickou katedrálou Santa Maria de la Redonda, kostolom San Bartolomeo, kamenným mostom cez rieku Ebro. Ochutnávka vína v Bodega Museo Logroňo Ontaňon. Presun do Zaragozy, podľa časových možností návšteva mesta, ubytovanie.

7. deň:
raňajky, prehliadka mesta Zaragoza – nádherné historické mesto, ktoré sa pýši krásnymi renesančnými šľachtickými palácmi. Dominantou mesta je bazilika Panny Márie, katedrála La Seo a arabský opevnený palác Aljafería (veľkolepá maurská architektúra). V popoludňajších hodinách odjazd na pobrežie Costa Brava/Maresme, ubytovanie, večera.

8. deň:
raňajky, spoločný transfer na letisko a odlet z Barcelony, prílet do Viedne.

Stravovanie:
7 x raňajky, 2 x večera

Doprava:
letecká

Zľavy:
Zľava SENIOR 55+: -3%/osoba. Zľava verný klient: -3%/osoba.

Poznámky:
Ceny vstupov sú orientačné, počas roka sa môžu meniť. Možné odlety aj z Budapešti, Krakowa a Prahy (na vyžiadanie).

Krajiny

Zobraziť všetky »

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »